Blommig falukorv till middag!

God hemgang,


Solen skinner denna vackra dag, vilket betyder att det antagligen blir hagelstormar ikvall, hoppas inte, ar sa less pa skitvader nu, jag vill ha var, blommorna blommar ju for fullt, nu fattas bara solen och varmen, kom igen!


Jag haller pa och tittar runt pa lite olika gym i omradet dar vi bor, det finns tva som ligger ganska nara, Next Generation i Anniesland och LA fitness i Milngavie, NG ar stort med allt man kan tankas behova, frisorer, spa, gym, pooler, relax, halsobar, butiker etc men kostar £64 i manaden (ca 865kr) men da ar saklart bara klasser, gym och pool inkluderat och jag ar lite for snal for det, jag lagger hellre pengarna pa annat an lyxgym, det andra gymet har gym, klasser, pooler relax, solarium etc men kostar nog inte fullt lika mycket, kanske runt £40 (ca 540kr), sa det lutar at LA faktiskt, jag menar, frissan har jag ju en redan och vem orkar sitta svettig i en halsobar och dricka alger efter man tranat, da aker jag hellre hem och tar ett bad och gor mig en kopp te och myser i soffan.


Igar fick vi antligen maten leverarad och jag va valdigt exalterad over allt jag hade bestallt, hade knappt mjolk hemma, men gissa vad, saklart sa hade halften av kaket hamnat pa en annan lastbil, korkade skottar, sa vi far hem resten idag. Vet inte vad som ar pa menyn ikvall, kanske jag ska laga nagot for en gangs skull?? Vad skulle man kunna rora ihop? Kanke en stroganoff, fast da maste jag aka till ikea och kopa falukorv, det har vi inte tid med, dar har dom blommig falukorv, valdigt spannande.



Jag och Ebba ska ha en svensk dag pa lordag, Kenny slapps av pa golftavling sen brummar vi ut till ikea, planen ar kottbullslunch och kanske appelpaj till efterratt, sen ska vi ga ikea rundan, och sen ska vi kopa oss en vurre me bro pa vagen ut, har borta far man ju pommes med vurren ocksa och lingondricka saklart.

Jag ska aven ta en glutt i foodshopen och fylla korgen med knackebrod, falukorvar, lingonsylt, brunsas, marabou choklad, svenska lantchips, gott o blandat, snoren, chokladbollar, ost, kaviar, algkorv, det finns till och med fryst fardiglagad potatismos och mycket mycket mer, foredrar ju saklart mina hemlagade kottbullar och mitt egen-mosade mos med farmos lingonsylt.

Koper nog iof inte med mig allt det dar, men en lite pase kommer komma med hem.. sen kanske jag rovar med mig ebba hem och har en svensk lordag kvall, synd att vi inte kan se mello, hur grymt hade inte det varit, men man kanske kan pa internet saklart.. det ska jag kolla upp.

Mello lordag, dom saknar jag, vilka tider!

Nu ar klockan alldeles for mycket och vi ska aka hem, tack o lov!
Ajokens adjo!


Tatties

iPhone har landat sa vackert I kockens hander idag, vilken fantastisk kansla, vilken oemotstandlig apparat, det ar som en uppenbarelse!

Den tickar och gar, som ett urverk, nar kommer min?


Ikvall sa ar det Mince and Tatties pa menyn fick jag just veta (kottfars och potatis(mos), valdigt skottskt och kan nog jamforas med svenskans falukorv och makaroner), en popular ratt har borta och jag har bett kocken anga spenat och sanna dar goa gronsaker till.. smaskens!


"There is a Mince 'n' Tatties world championship held every January in the Mishnish Hotel in Tobermory on the Isle of Mull.Entrants have come from such diverse places as Australia,New Zealand,South Africa ,France ,Canada,Germany,and Liverpool. Previous World Champions have included ;a university lecturer,a serving police officer,a parliamentary standards lawyer and the Tobermory lifeboat coxwain" - Ja dar ser man!

Idag ger jag mig sjalv en guldstjarna i kanten, jag satte mig namligen ner igar kvall med laptop, penna och block och.. PLUGGADE????!!!!! Kors i alla skottska tak.. sa idag firar jag med pluggfri kvall!

Regnet verkligen oser ner har borta i vast idag.. jag och K kallar det for Susan Cook vader, vi har en tjej pa jobbet som ser ut som en mulen regnig dag, klar sig annu mer deprimerande och oppnar hon truten sa klagar hon bara, men efter Susan Cook kommer solsken, inte denna vecka enligt prognosen men kanske nasta.


Nu ska jag ga och skolja mina sma druvor och sluka dom i ett naffs!

Bye for now!


Mandag behover inte bara vara mandag!



Fajitan avslutad, sista appelpajsbiten ligger och myser i magen och bredvid mig star ett harligt glas vino.
Iphonen som jag gatt och langtat efter (fast den inte ens ar min) kan vi inte hamta forran imorgon bitti, sa ikvall far jag leka med annat, det kanns nastan som dagen innan julafton... tihi, imorgon kommer iphontomten!

God kvall nur ar det dags for MasterChef pa televisionen.
xxx

Pratar dom svenska i Frankrike?

Imorse fick jag ett mail fran en kapten pa franska dar han antagligen bad mig att ringa honom om nagot, sen skriver han sista meningen pa engelska att jag ska fraga David (en av mina kollegor) om min franska inte ar sa bra????

Jag menar, vi ar bada fran Sverige sa va ar det for fel pa svenska?? Varfor krangla till det och skriva pa franska och ta upp min arbetstid, nu har jag fragat 3 personer som hittils inte har lyckats klura ut det helt for tydligen ar vissa ord inte ens nagot pa franska, och sa har jag skickat tillbaka att han ska skriva pa svenska.. utan svar, detta har nu tagit over 6 timmar och jag vet fortfarande inte vad han vill, snacka om att dra ut pa saker, och sen klagar dom om dom inte far vissa saker i tid ombord pa baten?? Gud ibland tror jag att dom faktiskt blir knappa pa riktigt av att vistas bland en bunt illaluktande sjoman, bajsande masar och 150 tusen ton olja, fast vem skulle inte bli det?


Jisses alltsa!


Nastan perfekt!

Sondag kvall och jag ar efter idag troligen golfexpert, har tittat pa golf hela dagen, kanske inte av fri vilja men sa blev det. Woods vann som forvantat och Stenson kom 3:a, kan inte vara latt o fajtas om 1:a platsen med 3 amerikanare.

I ovrigt har jag varit valdigt produktiv idag, vi har dammat och skurat och dammsugit och putsat sa till och med fiskarna har skinande fjall, jag har fixat nya gardiner till sovrummen och kocken har nog lagat soppa som skulle racka till en hel brollopsbjudning.
Nu sitter jag i soffan och ater en nybakad appelpaj som forovrigt inte alls ser ut som en appelpaj men den blev himmelskt god, ibland e man bra handig alltsa.

Imorgon kommer iphonen tillbaka fran lagning och den har tydligen en massa nya spannande funktioner, ska bli intressant, kanske kanske kommer sommar-tomten att leta fram en iphon at mig ocksa.. en dag.
 
Jo jag va ju till frisoren igar sa nu e jag vacker i haret, nagelflickan hade ringt in och va sjuk sa jag fick aka hem med samma gamla naglar som jag akte dit med, sa jag ska ta min fil och mitt lack och pyssla till dom ikvall istallet innan jag skuttar i sang.

Imorgon ar det harlig mandag igen, ny vecka, nya handelser och annu lite narmare varen!
Sov gott!
xx


Skepp o Hoj

Ja men visst da va det fredag igen... jag tycker alltid det kanns som det ar fredag, inte sa dumt iof.

Som vanligt pa fredagar ar det mycket att gora men da gar ju dagen ocksa fortare, ska inte alls gora mycket i helgen, maste spara sista slantarna tills lonen dimper in pa kontot pa onsdag.


Sa ikvall ska jag dricka massor med vin, ata massor med god mat och Kenny och Stuart ska satta upp vara nya trapersienner i sovrummen, antagligen sa tidigt pa kvallen som mojligt, dels sa det blir rakt och dels sa vi kan koncentrera resten av kvallen pa vinkonsumtion och Monster Rumble.

Lordagen ska spenderas till en viss del pa Rainbow Room, dar ska jag bli pysslad med, frillan ska klippas och slingas och naglarna ska bli vackra (valentines present av Kenny) gud sa jag kommer vara vacker nar jag kommer ut, sanna dar fina salonger kan ju gora mirakel har jag hort, och sen ska jag lunch med Anna!


Har precis kakat min subway till lunch med ett brod torrare an Sahara, inte gott, men jag kom tillbaka med en topp, ett par orhangen, wax till bryna och presentkort pa HMV, inte dumt for en luspank fredag.

Glomde dock att kopa en penna till kocken som jag lovat sa tydligen blir jag utan middag ikvall, men vi har ju vin hemma sa det ska val inte ga nan nod pa mig..


Nu ska jag jobba pa i turbo fart sista 2 timmarna sa jag far allt klart innan helgen.


Hors!


Jag bor i sandwichland och ar omringad och pickles, bacon och acklig coleslaw!

Idag ar jag arg, bitter och inte alls pa humor for nat annat an att tycka synd om mig sjalv.

Ibland blir jag sa trott pa det har landet, javla skitland, imorse vaknade jag forsent och fick slanga i mig en halv tallrik med youghurt med solrosfron i, iof valdigt gott, men jag hatar att stressa i mig mat, sen han jag inte gora nagon lunch eller ta med mig nagon frukt, vilket totalt forstorde min dag, for har borta ar det i princip omojligt att ata nyttigt om du inte odlar allt sjalv, alla stallen jag kan kopa mat pa nara jobbet saljer bara sandwichar, sandwichar och ater sandwichar, chips och choklad och bananer, jag vill inte ha en rutten torr javla sandwich till lunch, att det ska vara sa javla svart o fa tag pa en god lunch.. brod brod brod och garna sa vitt som mojligt, jag hatar vitt brod, och jag hatar chips och choklad och idag hatar jag bananer ocksa, jag ville ha mina saftiga applen som lag hemma i en skal men maste nu kaka acklig banan, for det ar det enda frukten sandwichmannen saljer efterosm ingen har borta ater frukt, inte undra pa att britterna ar fetast i europa enligt undersokningar.


Tillslut blev det iaf den morkaste brodet jag kunde hitta bland all skit, med aggrora pa och tva sma bananer till mellis, stackars mig, hur jakla svart ka det vara att salja en sallad liksom?

Usch, nu ska jag ga och gora mig en kopp te, te loser allt har jag hort!!


God afton!

Nu ska jag ga hem!
Hem och mysa i min mysiga soffa och titta pa nar kocken angar lax till middag.


Sockerfet, chokladsmal eller... normal?!

Jag tittade pa Supersize vs. Superskinny igar, En tjej pa 23 stone vilket ungefar ar 146 kilo och en kille pa 8 stone vilket ar ca 50 kilo byter dieter under en vecka for att se skillnaden pa deras livstil, naturligtvis ar ingen av dom halsosamma men efter 'bytes' veckan far dom ett 4 veckors program med sunda vanor osv..

Iallafall.. den har kvinnan at totalt 6000 kcal per dag i form av stora engelska frukostar massor med socker i te och kaffe och massor med brod med smor och sylt, Killen daremot som va mager som en sticka at lika illa han om inte varre fast i beetydligt mindre mangd - hans dag inneholl en chokladkaka till frulle, en macka med aggrora till lunch och 2 liter apelsin juice till middag... varje dag! och som ett litet treat efter jobbet kunde han ibland ta en cider.. jag menar hur kan man utsatta sin kropp for sant??? Den feta far ju iaf i sig naringsamnen och vitaminer i all mat hon ater aven om hon kunde dra ner pa vissa saker, men va inneholl hans mat.. choklad och juice!!

Gud ibland kan jag tycka att jag borde ha sundare vanor men jag har ju garanterat en bra mycket battre installning och syn pa mat an dom tva..

Tedags!



Djungelvral....

Incredible iphone - mesig mobil?

Incredible iphone - mesig mobil?


Idag vill jag kopa en ny mobil, har funderat lange pa om jag ska kopa en till iphone, Kenny fick ju en i julklapp av mig som kom fram sakert och snabbt men den andra la postgubben minsann vantarna pa sa jag blev vackert utan. Det ar helt klart den mest fantastiska mobil jag nagonsin sett och ser jag postgubben som tog den kommer han att vara mer an bara dod + en iphone fattigare.

Men dom kostar ju lite mer an bara en pase djungelvral sa vi far se om det blir till och kopa en vanlig eller en oemotstandlig!

  =


Solen ar ju som sagt fridlyst har borta eftersom det finns sa lite av den men idag snalas det inte, krokusarna sjunger hogre an nagonsin och nu ska jag ata ett saftigt litet apple och gora lite nytta innan lunchladan kallar..

15 vindruvor i en lada..

Varan helg i Bute suit va underbar, ska forsoka ladda upp lite bilder nar vi far igang internet.. jag kan STARKT rekomendera en tripp till Balmory Hall for alla som har mojligheten.. hogt hogt over forvantan och definitivt vart pengarna!

Ga garna in och kolla pa http://www.balmoryhall.com/ verkligheten ar 10 ganger battre och vilken frulle.. det va antingen nybakat, nykokt eller nyplockat och varje morgon star hon dar och knadar brod, kokar sylt och rullar korvar alldeles sjalv.

Groten jag bestallde (som forovrigt hennes man ar expert pa) hade statt o puttrat hela natten enligt hemligt recept och jag maste saga att det var godaste havregrynsgrot jag nagonsin provat, och jag ater mycket grot!


Efter att jag atit mig matt pa starkande grot gav jag mig pa sving med golfklubban, Kenny skrattade, jag skrattade och kossorna och faren skrattade annu mer.. det kanske inte ar min starka sida men man maste ju prova, jag traffade iaf bollen.. Vem vet snart kanske jag ar den nya kvinnliga Tiger Woods! 


Ikvall ska kocken bjuda pa anka, jag ska ta ett glas vin och fira att det ar mandag och laga iphonen som varit obrukbar alldeles for lange.

Bara en kvart kvar nu av sjoman, loner, bokningar och 15 vindruvor i min skrivbordslada.

God eftermiddag!


Fransk balle ar nastan lika bra som en vanlig balle!

Satt just och tankte pa Karin, mitt gullhjarta hemma I Svea, jag saknar dig min alskade van.
Idag skiner solen har borta, faglarna kvittrar och krokusarna sjunger vackra melodier i grongraset tillsammans med snodropparna men ingen Karin... vi som brukade spendera vara forna arbetslosa dagar med mys pa ballen (slang for balkong), idag har jag ingen balkong men val en stor fransk balkong som nog skulle funka lika bra.

Gamla tider va goa tider, men nya tider ar inte heller dumt, hon finns ju kvar min Karin bara ett hav och 2 land bort.

Saknar dig gullpulla, kom snart och knacka pa min dorr sa ska jag bjuda dig pa en kaffe pa min franska balle!


Lat

Idag ar jag lat, jag har massor att gora pa jobbet och hittils har jag inte gjort ett jota.. Sa nu ska jag ga ner och gora mig en harlig kopp te med min kara pojkvan och sen ska jag fortsatta vara lat.. det ar val det soliga mandagar ar till for?

Vilken harlig dag, lange leve krokusen!



Fredagsfasoner

Imorse vaknade jag med gullhjartat ingosad tatt bredvid mig, vilket resulterade i att jag inte kunde kliva upp i tid, tog en snabb dusch, kladde snabbt pa mig och da plotsligt borjade allt ga fel, skjortan kandes for trang och da blev jag genast 10 kilo tyngre= FET och haret blev flattigt och jag bestamde mig for att aldrig mer titta at en godis och borja banta pa heltid, men sen var det dags for sminkning och hade en san dar perfekt sminkdag, allt gick snabbt och smidigt, hyn len som en barnrumpa och mascaran blev helt perfect, vips sa gick jag ner 10 kilo igen, skjortan blev skitsnygg och haret har aldrig sett sa naturligt bra ut.. va lite smink kan gora :)

Harliga fredag ar antligen har och snart ar det dags for min lunch shopping!
I helgen bar det av till Isle of Bute men forst ska vi hem till Ebba och tomma kylen pa mat och vin!

Toodiloo!
xx


Sjosjuka sjoman!

Har I pappershavet ar det storm, forra veckan va minst sagt blasigt, det klagas och gnalls och muttras, jag bokar och bokar om och efter 7 ombokningen borjar dom ga mig pa nerverna, javla sjoman o trilskas.
Men efter ett hektisk slut av arbetsveckan va det dags for tavling, gokart kladd i 'fin' overall (som forvrigt sakert 57 andra svettiga killar har haft pa sig) va jag redo med hjalm och handskar, gasen i botten. Vi hade en liten tavling med jobbet, 22 st Northern Marinare i lag om 2 med varsin liten ettrig gokart. Jag kan starkt rekommendera, det va verkligen sjukt roligt. Att man luktar gokart, brant gummi och svettig karl efter gor inte sa mycket nar man vackert fick kliva upp pa prispallen och ta emot 3:e pris. Ja va sager ni nu.. full gas bara!


Lordag vaknade jag med trakeps efter fredagens for manga glas vin, kenny ar som vanligt uppe med tuppen och star i koket och ror ihop nan sorts buljong i en stor gryta av kycklingen han hade lagat i fredags kvall, 9 pa morgonen!!!!!

Lunch med Ebba och sen kom Kenny o motte upp oss efter golfen, hem och packa pase och svish till Ebba for vin och tjejmys, sen motte vi upp resten i Ashton Lane, vidare till Oran Mor dar vi svangde vara nyrakade lurviga och drack vackert alla drinkar som kom i var vag, kl 3 va det dags for hemgang med chips n cheese i naven.. vilken njutning.

Madde som forvantat inte skitbra pa sondagen, akte till ebba och drack te, kollade pa kissar och pratade svenska, sen food shopping infor veckan och hem o sondags fippla.


Och idag ar det som bekant mandag igen, en solig sadan och jag har varit arg hela morgonen. Men nu har jag kakat god lax sallad sa jag e lite snallare. I veckan blir det fullt upp. Ikvall ska jag pyssla med diverse grejjer, imorgon ska vi ut och ata da svarmor blir ett ar aldre, onsdag ska jag bjuda Anna pa middag och torsdag e det ju alla hjartans dag, sen pa fredag har Ebba bjudit hem oss pa fredagskrubb och vin och lordag bar det av till Isle of Bute, da ska vi pussas hela helgen och fira varan forsta valentine.


Nu ska vi tydligen till Braehead och handla present, inte till mig tyvarr :)


Ajokens!


En groda, tva grodor... 45 sma grodor!

Igar skulle jag bakat semlor eftersom det va Fettisdag och semlor har inte riktigt gjort karriar har bort an, men sa blev det inte, kanske bakar jag ikvall istallet.

Har borta va det istallet Shrove Tuesday och da ater man pannkakor med socker och citron, ska tydligen vara valdigt gott men jag korde varianten med nutella, vaniljglass toppad med farska hallon... oj oj oj det va som en drom!


Igar hade jag all tid i varden att gora allt annat an jobb pa jobbet, det fick jag ata upp idag, vilken morgon, har inte hunnit hamta min forsta kopp te forrans nu och kl e 11.25, sjomannen gormar efter bilar och flyg och tag och gud vet allt, batarna sjunker, fler salar dor och min pojkvan ar ledig och ute och njuter av golf.. va e de for stil, jag vill ocksa vara ledig denna onsdag, det ar till och med soligt i Glasgow idag, det ar nastan vart en flaggdag i almanackan!


Toodiloo!

Helgen som va..

Ja da kanske man ska borja skriva da nu nar man startat sig en blogg. Blogg ar inte sa 'inne' har borta som det ar i Sverige men jag tankte att vafasen varfor inte, det kan ju kanske vara skoj.


Helgen va, som oftast helger ar, ytterst trevlig. I fredags va jag lat nog att bara jobba halvdag, akte hem och mottes av ikea leverans, ny sang och ny byra och en massa annats tjaffs som hamnade pa kvittot, men fint blev det, jag ska slanga upp en bild pa mitt verk nar jag satt upp gardinerna etc.. maste bara ladda borren forst..

Sa fredagen gick at till att bygga sang och byra, jag gillar och bygga saker, men efter 4 timmar, 578 skruvar och en pase Svenska Lantchips fran IKEA senare va min hand inte langre brukbar, och da hade jag till och med lindat skumplast runt mejseln for och kunna gora klart, 3 lador lamnade jag till Kenny tillslut som fick kopa takeaway som beloning for min harda arbete. Jag e iaf jakligt stolt, man e val viking till ursprunget eller?!


I lordags vaknade jag i ovisshet, min kara sambo hade planerat en liten trip away under veckan men inte yttrat ett ord om destinationen trots mina avledande fragor i hopp om ett avslojande, men vi for iaf ivag norrut med termosen laddad och en pase fardkost.. upp i Scotlands urskog bland hjortar och berg, upp till en liten stad som heter Aviemore. Vi at och vi drack och vi shoppade och vi mos och vi badade nastan, perfekt liten resa.

Jag har en vana att lara stackars Kenny en massa konstiga ord pa svenska efter nagra drinkar vilket kan vara valdigt underhallande (for mig) sa nu gar han runt och sager 'Apan ar fluffig' och 'Flasket guppar' vilket jag har valdigt roligt at. 


Sondagen va lugn med filmmys och god middag, jag har ju en master chef hemma som garna star vid spisen och glatt lagar 5 ratters till mig nar helst jag behagar.. inte dumt!

Igar var det vanlig mandag igen, jag jobbade nastan, borde ha arbetat flitigt men jag var mandagstrott och orkade inte lyfte ett gem, igar ikvall var vi till ikea igen och kopte tva kistor och ett bonsai trad.. det maste vara nagot med man och bonsai trad, annas Adam har ocksa tjatat om det, kanske ar en brittisk grej, va vet jag..


Idag har jag arbetat valdigt lite, med tanke pa langden pa detta inlagg sa forstar ni hur hectiskt det maste vara, jag kanske ska skriva en bok nar jag anda ar igang.

Nu ska jag dricka mitt nya te som jag kopt och se till sa att batarna inte sjunker och lacker olja sa salarna dor.


Adjo!


RSS 2.0